Airborne Experience Arnhem

Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door alles wat met de slag om Arnhem te maken heeft.

Als kind stond ik na het lopen van de Airborne wandeltocht op Hartenstein met mijn vriendjes om souveniers te bedelen, welke de soldaten voor ons meenamen. In mijn beste Engels vroeg ik: ‘Hello sir, doe joe hef a souvenier vor mie?’ Je baalde echt als een stekker als iemand anders met de mooiste items ervandoor ging.

In het weekend na de Airborne stonden we in het bos Operation Market Garden met de nieuw gescoorde souveniers na te spelen. Toen ik iets ouder was raakte in contact met een Schotse mijnheer. Dit was mijn HELD en we schreven elk half jaar. Elk jaar zagen we elkaar. Maar het contact verwaterde. Na tien jaar buitenland schreef ik me weer bij de Gemeente Arnhem in.

Lees verder →